Blogs

Seminārs “Dzīve ar neizārstējami slimu bērnu”

7.februārī norisinājās vērtīgs pasākums “Dzīve ar neizārstējami slimu bērnu”

Pēc vecāku iniciatīvas un specialistu atsaucības vakar Bērnu klīniskās Universitātes slimnīcas telpās norisinājās seminārs “Dzīve ar neizārstējami slimu bērnu”. Pasākumā piedalījās gan vecāki, gan specialisti. 

Atklāšanā "Teodora Jura fonds" valdes loceklis un Teodora tēvs Māris Dreimanis iedrošināja un aicināja klātesošos mācīties.

Ar informāciju par paliatīvās aprūpes pakalpojumu neizārstējami slimiem bērniem un viņu ģimenes locekļiem dalījās Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja Anda Jansone un biedrības kapelāne Astra Dannenfefde ar tēmu “Nav labi cilvēkam būt vienam”. 

Pavisam īsā laikā bet patiesi un atklāti ar izjūtām par radošumu un klātesamību ar tēmu “Radošā procesa dziedinoša daba” ievadīja psihoterapeite Liene Vēsmiņa.

Par garīgajiem spēka avotiem ar tēmu “Ciešanu personīgā daba. Garīgie aspekti” dalījās Liepājas Bērnu paliatīvās aprūpes komandas kapelāns Mārtiņš Balodis. 

Ar praktisku informāciju, pieredzi un piemēriem dalījās Liepājas reģionālā slimnīcas Bērnu slimību nodaļas virsmāsa Gundega Blizņeca ar tēmu “Bērni ar dzīvības uzturošo aparatūru un mākslīgām atverēm mājās. Aprūpes izaicinājumi”.

Artūrs Miksons, RSU Psihosomatikas klīnikas ārsts –psihoterapeits, iedrošinoši un ar humoru uzrunāja vecākus ar tēmu “Kamdēļ arī Supermammas un Supertēti izdeg?”.

Pasākuma un vecāku vislielākais atbalsts, pediatre, Liepājas Bērnu paliatīvās aprūpes komandas paliatīvās aprūpes ārste Jūlija Cīrule – Galuza sniedza ieskatu “Dzīve ar bērnu ar hronisku neizārstējamu saslimšanu. Rehabilitācija. Habilitācija. Sadzīvoša-na.  Kā meklēt līdzsvaru?“.

Par to kā tapa uzņēmuma "Step By Step care" (KK Original Design) ideja par palīgierīču ražošanu dalījās vadītājs Valters Krētainis. Par turpmāko vīziju, palīglīdzekļu nepieciešamību un pielāgošanu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem konsultēja uzņēmuma funkcionālais speciālists, cilvēks ar lielu praktisku pieredzi darbā ar bērniem, Sandris Cīrulis.

Noslēgumā ar ļoti vērīgiem punktiem un statistiku priekšlasījumu "Tēva loma ģimenē ar neizārstējami slimu bērnu" sniedza psihoterapeits, RSU doktorants Juris Zuitiņš.

Pēc pasākumā vecāki un specialisti pie tējas vai kafijas sarunājās, dalījās, bija iespēja klātienē aplūkot un izmēģināt plašu klāstu ar "Step By Step care" palīglīdzekļiem.

Esam pateicīgi visiem specialistiem par dalīšanos ar savām zināšanām, iedrošinājumiem un pasākuma realizētājām Arinai Brūverei un Aijai Berziņai.

Foto: Aiga Mālniece

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search