Blogs

Previous Next

Teodora Jura fonds atbalstīs Anat Baniel metodes praktizētājas ierašanos Rīgā

Teodora Jura fonds jūlijā atbalstīs fizioterapeites Judītes Saimonas (Judith Simon), Anat Baniel metodes (ABM) / NeiroMovement praktizētājas no Nīderlandes ierašanos Rīgā. 

Šāda terapija Latvijā vēl nav, bet, pēc speciālistu teiktā, ir līdzīgas.

Tā nav “burvju metode” un Latvijā ir ļoti daudz labu speciālistu, bet tā ir viena no metodēm un ir viens no veidiem kā veicināt bērnu ar īpašām vajadzībām attīstību. 

Teodora Jura fonds atbalstīs terapeites transporta izdevumus, uzturēšanos, nodarbību telpas, ja būs nepieciešams. Par terapijas kursu vecākiem būs jāmaksā pašiem (apmēram 70,00 eiro par nodarbību).

Speciālistiem, iepriekš piesakoties un vienojoties ar vecākiem, ir iespēja piedalīties nodarbībās un vērot.

 

Anat Baniel Metode tika ieviesta pirms vairāk kā 20 gadiem Amerikas Savienotājās Valstīs un to ieviesa Anat Baniel. Viņa daudzus gadus cieši sadarbojās ar Dr. Moshe Feldenkrais, kura metodi ir attīstījusi un izveidojusi tādu, kāda ir pazīstama kā ABM ™- Anat Baniel Metode.

Anat Baniel, metodes ieviesēja, ir arī divu augsti pieprasītu grāmatu “Move Into Life: NeuroMovement for Lifelong Vitality” un “Kids Beyond Limits” autore. 

Šo metodi iespējams apgūt Amerikas Savienotajās valstīs, kur ir ABMI Fakultāte. Aizvien vairāk speciālisti arī no Eiropas apgūst to un praktizē, tostarp Judīte Saimona (Judith Simon).

ABM ir praktiska tehnika darbam ar bērniem, tai skaitā ar kustību traucējumiem, lai palīdzētu viņiem pašiem savā veidā un tempā, caur apzināšanos, koncentrēšanos pārvarēt esošos kustību ierobežojumus. ABM sniedz  konkrētas prasmes un informāciju par to, kā atmodināt bērna smadzenes, lai tās pārvarētu savas patreizējās problēmas un ierobežojumus.

Izmantojot kustību un uzmanību, šī metode pēta ķermeņa un prāta attiecības. Atrodot jaunus, optimālākus kustības veidus, kustību veiktspējas līmenis uzlabojas. Apzinoties un koncentrējoties, kustības uzlabojas un rada augstāku apziņas līmeni. Šajā apzinīgajā darbā smadzenes tiek stimulētas attīstīties un mainīties.

 

Metode balstās uz  9 pamatnosacījumiem (9 Essentials), kas piedāvā konkrētus, efektīvus un tūlītējus veidus, kā ērti piesaistīt smadzeņu milzīgo potenciālu. Īsumā:

1. Kustība ar apzināšanos / Kustība ar uzmanību

Kad mēs pievēršam uzmanību tam, ko mēs jūtam, kā mēs virzāmies, smadzenes tūlīt sāk veidot miljardiem jaunu neiroloģisko savienojumu, kas ievieš pārmaiņas, māca un pārveido. Automātiskās kustības, kas tiek veiktas bez domāšanas, notiek jau esošajos savienojumos. 

2. Lēna darbošanās / palēninājums

Ātri mēs varam darīt tikai to, ko mēs jau zinām. Lai apjaustu un apgūtu jaunas prasmes un pārvarētu ierobežojumus, pirmā lieta ir kustību palēnināšana. Darbību palēnināšana atbrīvo mūs no automātiskā režīma kustībās, runāšanā, domās un mijiedarbībā. Palēninājums ļauj mums justies un piedzīvot dzīvi dziļākā līmenī.

3. Variācijas / dažādība

Variācijas ir visur, un tās ir vairāk nekā tikai dzīves piedevas. Variācijas nodrošina smadzenes ar informācijas bagātību, kas tai ir nepieciešama, lai radītu jaunas iespējas kustībās, jūtās, domās un darbībās. Tas palīdz palielināt izpratni un izrauj no stingrības un iestrēgšanas. Pievienojot dažādību un rotaļīgumu, jūs pamodināt savas izjūtas, sensorus. Rodas jaunas idejas un dzīvē rodas jaunas iespējas.

4. Smalkums / nianses

Dzirdēts, ka, lai ko paveiktu, vajag smagi strādāt. Lai pārvarētu sāpes un ierobežojumus un uzplauktu, smadzenēm ir vajadzīgs tieši pretēji  -mazāks spēks. Lai smadzenes saņemtu jaunu informāciju, tai ir jāsaprot atšķirības. Samazinot spēku, ar kuru mēs virzāmies un domājam, mēs palielinām mūsu jutību. Pateicoties paaugstinātajai jutībai, mēs ievērojami uzlabojam mūsu smadzeņu spēju uztvert izcilākās atšķirības un nianses. Šī uztvere dod smadzenēm jaunu informāciju, kas tai ir nepieciešama, lai organizētu veiksmīgu darbību un kļūtu dzīvāka un vitāli svarīga gan ķermenī, gan prātā.

5. Entuziasms

Entuziasms ir paša radīts. Tā ir prasme, kuru var attīstīt, izvēlēties pielietot un labi apgūt. Entuziasms parāda smadzenēm, kas jums ir svarīgs, pastiprinot to, izceļot, iedodot enerģiju, lai vairāk attīstītos. Tā ir spēcīga enerģija, kas iedvesmo jūs un citus. Entuziasms atmodina smadzenes, palīdzot radīt pārmaiņas, pārveidojot situācijas vai uzdevumus, pievienojot nozīmi un radot prieku. Entuziasms palīdz padarīt neiespējamu par iespējamu.

6. Elastīgi mērķi

Atbrīvojot sevi no domām par konkrēta rezultāta sasniegšanu, sniedz jums daudz vairāk iespēju un plašumu. Jums parādās spēja pamanīt iespējas, kādas nav manītas. Elastīgi mērķi samazinās jūsu trauksmi un palielinās radošumu, tādējādi panākot lielākus panākumus, vitalitāti un prieku.

7. Mācību “slēdzis”

Smadzenes ir vai nu mācību režīmā (mācīšanās “slēdzis” ir ieslēgts) vai nav. Maziem veseliem bērniem mācību “slēdzis” ir ieslēgts uz visaugstāko režīmu.  Viņu acis ir spilgtas, kustība ir maiga, un viņi ir pilni ar enerģiju. Atkārtošanās, treniņi un ikdienas stress, kā arī ierastā domāšana, vingrinājumi, emocijas iespējams izslēdz mācīšanās “slēdzi”. Tas pats notiek, ja bērnam ir īpašas problēmas vai persona ir cietusi vai guvusi ievainojumu. Lai smadzenes pienācīgi veiktu savu darbu, mācību “slēdzim” ir jābūt ieslēgtam. Tiklīdz ieslēgts, jebkurā vecumā dzīve kļūst par brīnišķīgu jaunu piedzīvojumu, kas ir piepildīts ar kustību, radošumu un jaunām iespējām.

8. Iztēle un sapņi

Einšteins sacīja: "Iztēle ir viss. Tas ir priekšstats tam, ko dzīve piesaistīs”. Izmantojot iztēli, jūsu smadzenes apgūst jaunas spējas vēl pirms kaut kas ir jāpaveic. Iedomājoties vien, smadzenēs aug jauni nervu savienojumi. Mūsu sapņi aicina mūs no mūsu nākotnes. Viņi dod mums mūsu unikālo dzīves ceļu, lai sekotu un vadītu mūsu smadzenes, lai turpinātu augt un attīstīties. Jūsu iztēle un sapņi sniedz jums iespēju radīt kaut ko tādu, kas nekad agrāk nav bijis, pārsniedzot pašreizējos ierobežojumus un ļaujot jums attīstīt savu autentisko dzīves ceļu.

9. Izpratne

Apziņa - izpratnes radīšana - ir zināšana par to, ko jūs darāt, jūtat, domājat un piedzīvojat dotajā brīdī. Apzināšanās ir pretējs automātiskām un piespiedu darbībām. Tā ir unikāla spēja, kas var mūs aizvest ievērojamos augstumos. Kad Tu esi apziņā, tad tu esi pilnīgi dzīvs un klātesoši. Jūs smadzenes strādā augstākajā līmenī, pamanot smalkas nianses par to, kas notiek apkārt un jūsu iekšienē, atklājot iespējas un potenciālu, ievērojami paātrinot mācīšanos. Jūs esat atdzīvināti un priecīgi, kļūstot apgaismotākiem un arvien vairāk piepildot savu cilvēka likteni.

Avots: Anat Baniel Method www.anatbanielmethod.com

 

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search