Blogs

Tikšanās 27.martā par bērnu celšanu, nešanu, rūpēm par sevi

Bērni sāk staigāt ap viena gada vecumu. Citi - ātrāk, citi - vēlāk. Pavisam dažus vecākiem, aprūpētājiem jāceļ ilgi. 

Prasmi staigāt bieži nevar ietekmēt. Tas ir atkarīgs no fizioloģiskās ķermeņa dabas, ģenētiskās informācijas un citiem faktoriem. Vecāki to var nezināt vai nojaust. Vienalga. Bet kamēr bērns nestaigā, viņš ir jāceļ. 

Jautājot vecākiem, kuriem bērni nestaigā, par to, kā bērnus pārvieto, atbilde ir- “ceļam”. Daudz tiek izmantotas iekārtas, rati, aktivitāšu krēsli uz riteņiem, celšanas sistēmas, stumšanas platformas u.c. tehniskie palīglīdzekļi. Bet tur bērns tāpat ir jāieceļ. Automašīnā tāpat bērns ir jāieceļ. Kā celt pareizi? Kā nest? Kā pacelt, lai sev nenodarītu pāri?

Līdz ar ko tiek organizēta neformāla tikšanās vecākiem, kuru bērni ir ar īpašām vajadzībām par to kā celt, turēt, nest bērnu un rūpēties par sevi.

Tikšanās reizē tiks aicināta talkā fitnesa trenere Elīna Ermansone, kura pastāstīs, kā vecāki profilaktiski var rūpēties par savām mugurām un parādīs vingrinājumus muguras dziļo muskuļu nostiprināšanai.

Bet šī tikšanās nebūs tikai par teoriju un vingrojumiem. Šī tikšanās būs praktiska kopā būšana, kurā aicināti piedalīties pieredzējuši vecāki un dalīties ar savu pieredzi, ieteikumiem, zināšanām un praktiskiem padomiem. 

Tikšanās ir kopā ar bērniņiem. 

To bērnu ar īpašām vajadzībām vecāki, kuriem šī neformālā tikšanās interesē, lūdzam pieteikties elektroniski, sūtot pieteikumu līdz 20.03. uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.

Tikšanās notiks Rīgā, Pārdaugavā trešdienā 27.martā  pulksten 11:00. Tikšanās vieta tiks precizēta pēc tam, kad būs skaidrs aptuvenais dalībnieku skaits.

Pieredzējušie vecāki, esat aicināti atsaukties. Ja nevarat ierasties, bet jums ir ieteikumi, priekšlikumi, norādījumi, lūdzu, dalieties, tas ir svarīgi, sūtot tos uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. un ar šo informāciju dalīsimies tikšanās reizē.

Uz redzēšanos! 

 

Pateicīgi Evitai Rozentālai par afišas veidošanu.

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search