Blogs

Tikšanās, kas notika 27.martā, par bērnu celšanu, nešanu, rūpēm par sevi

Trešdienā 27.martā bērnu mammas ar bērniņiem tikās, lai neformālā gaisotnē sarunātos, gūtu atbalstu un vērtīgus ieteikumus par to, kā stiprināt ķermeni, kā celt bērnu, kā saudzēt un rūpēties par sevi. 

Pirms un tikšanās laikā tika saņemti vairāki vecāku ieteikumi, tostarp pieredzējušu vecāku Evitas un Dairas. Tikšanās reizē mammas apguva teoriju, kā arī izmēģināja praktiskus vingrojumus dziļās muskulatūras stiprināšanai. 

Ar ieteikumiem par to, kāpēc ir nozīmīga spēcīga un funkcionējoša dziļā muskulatūra un praktiskiem padomiem dalījās sertificēta fitnesa trenere Elīna Ermansone. Elīna ievadā uzsvēra, ka ķermenī visas sistēmas ir saistītas un cik svarīgi ir rūpēties par visu, tostarp garīgo stāvokli. Elīna akcentēja, cik svarīgi tupšanās un liekšanās laikā ir ievērot taisnu centra līniju un nenoslogot muguru, bet sadalīt slodzi uz kājām. Un vēl daudz citu ieteikumu. Elīna iknedēļu trešdienās pulksten 19:00 vada nodarbības Vecrīgā, Mārstaļu ielā 10, Rīga, LV-1050, Latvija @Core - muguras un dziļās muskulatūras nostiprināšanas treniņi. Mājaslapa www.Hipotential.lv. Aicināti pievienoties.

Apkopojām arī citu vecāku ieteikumus, kuros ir pretrunas, bet, kas vienam palīdz vairāk, tas citam - mazāk. Iespējams, ka kādam noderēs tikai pēdējais ieteikums.

Ieteikumi:

- Pēc iespējas vairāk iesaistīt pašu bērnu,

- Nenest,

- Sarunāties ar bērnu pirms celšanas,

- Prasīt palīdzību spēcīgākiem cilvēkiem.

- Pēc iespējas vairāk izmantot palīglīdzekļus, bīdāmus, stumdāmus krēslus, ratus, platformas uz riteņiem, ierīkot griestu sliedes bērnu celšanai.

- Nest, neļaut citiem nest, jo muskuļi aug līdzi smagumam. --Ja kāds cits nesīs, tad pati nespēsi vairs, vienkārši nebūsi pieradusi.

- Tavs ķermenis ir vienīgais, ar ko tev būs jādzīvo visu dzīvi. Rūpējies par to. 

- Iet sportot, vai sportot katru dienu mājās (dziļā muskulatūra, vēdera prese, dibens, sāni, muguras stiprināšana, rokas utt).

- Atrast piepildītu laiku sev un atpūsties regulāri bez bērna.

- Ir tikai viens veids, kā celt un nest savu bērnu, tikai viens veids un tas ir – “Tavējais veids”.

 Šjā mājaslapā ir atrodams arī raksts kā celt bērnu ievērojot "Hendlingu". To iespējams skatīt šeit, kur redzams video, kā tiek celts Teodors Juris, un lasāms apraksts. Pareizs “Hendlings” (no angļu val. handling) ir metode, kas māca, kā pareizi turēt un darboties ar bērnu, veicinot apgūt secīgas darbības.

 

Bildei informatīvs raksturs, Foto: Laura Appena

Par mums

Satiekot citus vecākus un bērnus ar īpašām vajadzībām, rodas plašāka skaidrība kā palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem. Tāpēc Teodora Jura vecāki sadarbībā ar citu bērnu vecākiem ir izlēmuši veidot šo fondu.

Kontakti

Adrese: Misas iela 34-3, Rīga, LV-1058

Telefons: +371 22844298

E-pasts: [email protected]

Ziedojumu konts

LV34HABA0551044217340 
Banka: A/S “Swedbanka”, kods: HABALV2LV
„Teodora Jura fonds”
Reģ. Nr. 40008268573. 

 

©2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Teodora Jura fonds

Search